Koersdoelen semi's ASML, ASMI en BESI blijven maar stijgen

De afgelopen weken was er een stroom aan nieuwe adviezen/updates/verhogingen voor de 3 grote Nederlandse techreuzen ASM International , ASML en BE Semiconductor . Al deze 3 de aandelen zijn absolute superaandelen. Zowel de omzetten als de winsten stijgen al jaren en dat zien we ook op de beurs terug.

Op 10-jaarsbasis staan deze aandelen vrijwel continu in de top 5 qua totaalrendementen. Deze 3 chipaandelen keren ook nog allemaal dividenden uit en dat maakt de uiteindelijke rendementen dus nog forser.

ETF-invloed

De forse koersstijgingen kunnen deels verklaard worden door het feit dat ze allemaal nu deel uitmaken van de AEX-index. Indexbeleggers kopen deze aandelen dus 'klakkeloos'. Daarnaast zijn het alle 3 spelers in de halgeleiderssector en dus profiteren ze ook van de enorme kapitaalsstroom van ETF-beleggers in die specifieke halfgeleiders-ETF's.

ASM International , ASML en BE Semiconductor aan kop NL-10 jaars rendement


Superaandelen nederland

We zien de aandelen ASM International , ASML en BE Semiconductor hier al jaren aan de top staan: dit is dus de lijst met de beste Nederlandse aandelen over de afgelopen 10 jaar puur op basis van het koersrendement. De genoemde 3 staan op een gigantische voorsprong ten opzichte van de nummer Wolters Kluwer dat ruim 365 procent hoger staat sinds april 2011. Andere 10-jaarswinnaars zijn Holland Colours , Hydratec en Relx (voorheen Elsevier).

Adviezen ASM International

De afgelopen weken spoten de koersdoelen voor de genoemde 3 aandelen hard omhoog. Voor ASM International liggen de meest recente koersdoelen nu tussen de 250 en de 315 euro. Momenteel koerst het aandeel rond de 265 euro. Let wel een jaar terug was dat nog circa 80 euro.

ASM International koers

Koers asmi

U ziet dat de koers van het Almeerse ASM International dus rond haar hoogste niveau ooit staat.

Adviezen ASML

Het aandeel ASML is inmiddels een grootgewicht in de AEX-index. De afgelopen week kwamen onder andere Credit Suisse , DeGroof Petercam en Barclays met hogere koersdoelen. Het hoogste koersdoel van 680 euro is van de analisten van DeGroof Petercam.

ASML koers

Asml koers

Adviezen BE Semiconductor

Voor het aandeel BE Semiconductor worden relatief weinig adviezen afgegeven. De meest recente adviezen zijn van onder andere Deutsche, Kepler en KBC . De koersdoelen van deze liggen iets onder de huidige koers van 74 euro.

BE Semiconductor koers

De beurskoers van BE Semiconductor is wat zwalkender dan van ASM International en ASML . Desalniettemin koerst ook dit aandeel rond haar hoogste niveau ooit. Vooral de laatste weken ging het aandeel als een raket omhoog.

Be semi conductor koers

De beurskoers van ASML lijkt bijna sprekend op die van haar 'zusje' ASM International . Ook ASML noteert rond haar hoogste niveau ooit, in haar geval rond de 540 euro.

Verwachtingen ASML

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Veldhoven volgens de analisten uit op 16.21 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het concern 13.98 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ASML in beeld plus taxaties 2020

koersdata

ASML Silicon Valley ©

ASML
ASML


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 4.35 miljard euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 10.55 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende op een erg hoge 50.23 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3.09 euro verwacht. ASML 's dividendrendement komt neer op 0.58 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 0.99 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op 26 november een interim-dividend van 9180 euro uit zal gaan keren.

Recentste taxaties rond de 643 euro

De meest recente adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Credit Suisse , DeGroof Petercam en Barclays .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 222.46 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 100 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 252 en de 543 euro.

Historische beurskoersen ASML

koersdata asml

Het aandeel staat om 15.34 0.57 procent hoger op 529.9 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.