JPMorgan Chase richt Morgan Health op om de VS gezondheidszorg te verbeteren

 • JPMorgan Chase (JPM) waagt zich opnieuw in de gezondheidszorg nadat de onderneming in Haven met Amazon en Berkshire Hathaway begin dit jaar werd ontbonden.
 • Morgan Health is een nieuwe business unit die zich richt op het verbeteren van de kwaliteit, efficiëntie en het eigen vermogen van door de werkgever gesponsorde gezondheidszorg, aldus het bedrijf in een verklaring.
 • De eenheid zal tot $ 250 miljoen investeren in oplossingen voor de gezondheidszorg en algemene systeemverbeteringen die ten goede zullen komen aan de werknemers van JPMorgan en de bredere door de werkgever gesponsorde gezondheidszorgsystemen.
 • Morgan Health en het JPMorgan Chase Benefits-team zullen samenwerken met toonaangevende zorgorganisaties om de zorg voor haar in de VS gevestigde werknemers en afhankelijke personen te verbeteren, maar zullen uiteindelijk modellen ontwikkelen voor andere werkgevers die de gezondheidszorg willen verbeteren.
 • Het bedrijf streeft er ook naar om zich te concentreren op gezondheidsgelijkheid binnen het personeelsbestand van het bedrijf en binnen de gemeenschappen die het bedient.
 • Dan Mendelson wordt de CEO van Morgan Health; hij is een voormalige operationele partner bij Welsh, Carson, Anderson & Stowe, een private equity-onderneming in de gezondheidszorg en technologie, en oprichter en CEO van Avalere Health, een adviesbureau in de gezondheidszorg.
 • JPMorgan, Amazon en Berkshire hebben Haven in 2018 opgericht in de hoop hun schaal te gebruiken om het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem te verbeteren, met in eerste instantie de focus op technische oplossingen.

  De omzet van het bedrijf uit New York City over dit jaar komt uit op 121.39 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen het concern 119.54 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten JP Morgan Chase in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyses

  JP Morgan Chase Morgan Chicago ©

  JP Morgan Chase
  JP Morgan Chase


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 39.34 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 13.07 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 12.51 uit.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.69 dollar. JP Morgan Chase 's dividendrendement komt dus op 2.26 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de bankensector ligt op een zeker aantrekkelijke 2.91 procent.

  Actuele koersdoelen nabij de 175 dollar

  KBC Securities, Barclays en Credit Suisse gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 504.36 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 89 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 91 en de 166 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel JP Morgan Chase

  aandelenanalyses jpmorganchase

  Het aandeel sloot maandag op 163.54 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.