Analisten worden negatiever over Unit 4 Agresso

Unit 4 Agresso heeft in het derde kwartaal van 2008 een omzetstijging van 37% gerealiseerd. De IT-dienstverlener Unit 4 AGresso meldde verder dat het aantal orders fors is toegenomen. De consensus voor het aandeel is vooralsnog overwegend positief, maar de meest recent afgegeven adviezen zijn negatief.

Forse ordertoename
Unit 4 Agresso heeft in het derde kwartaal een omzetstijging van 37% weten te realiseren, waarmee de omzet uitkwam op 95,7 miljoen euro. Pro forma voldoet de stijging van de omzet aan de door het concern voorspelde range van 7-10%. De EBITDA kwam 63% hoger uit op 16,8 miljoen euro. De EBITDA marge bedroeg in het derde kwartaal bijna 18%, waar dit in dezelfde periode een jaar eerder nog 14% was. De cash flow verloopt volgens de planning van Unit 4 Agresso en de totale netto schuldpositie valt ruim binnen de gestelde convenants.

Unit 4 AGresso meldde verder dat het aantal orders fors is toegenomen. Vanwege de vakanties kent historisch gezien het derde kwartaal een laag activiteitenniveau. De grootste order werd in Frankrijk verworven ter waarde van 2 miljoen euro. Daarnaast werden een aantal grote orders verworven in het Verenigd Koninkrijk ter waarde van 1 miljoen euro, zowel in de publieke als in de private sector.

Door het sterke derde kwartaal ziet het concern zijn omzetdoelen voor geheel 2008 sneller dichterbij komen. Hierdoor is er volgens financieel directeur Edwin van Leeuwen een minder hoge druk op het laatste kwartaal, wat volgens hem met name in deze economisch onzekere tijden belangrijk is.

Unit 4 Agresso heeft geen concrete verwachtingen voor geheel 2008 afgegeven.

Verkoopadviezen
De consensus voor het aandeel is vooralsnog positief. Op dit moment zijn er 8 koopadviezen, 1 houdadvies en 2 verkoopadviezen afgegeven. Echter, de meest recent afgegeven adviezen zijn verkoopadviezen, afgegeven door de analisten van Goldman Sachs (15 oktober) en IRIS (11 september). Dit impliceert dat analisten negatiever worden over het aandeel.

De koers van het aandeel is de laatste maande redelijk stabiel. Wel moet hierbij opgemerkt worden dat de koers van het aandeel in een jaar tijd is gehalveerd van 21 euro naar 10,50 euro.