Arcadis heeft last van valuta

Arcadis heeft over het derde kwartaal 2011 resultaten bekend gemaakt die in lijn liggen met de op 17 oktober jl. gepubliceerde trading update in verband met de overname van EC Harris . Door valuta-effecten en desinvesteringen daalde de omzet met 3% naar € 485 miljoen. De autonome groei bedroeg 3% en kwam vooral uit de Amerikaanse milieumarkt, Zuid-Amerika en Azië. Minder overheidsbestedingen zorgden in Nederland, België en vooral in Polen voor een daling van activiteiten.

Herstel marges
Ondanks druk op marges vooral in de publieke sector, herstelde de onderliggende marge naar het niveau van de doelstelling van 10%. De netto operationele winst daalde 5% naar € 18,2 miljoen. Dit kwam door valuta-effecten en verliezen in Polen door het stoppen van wegenprojecten. In de eerste negen maanden was de omzet € 1.441 miljoen, iets lager dan vorig jaar. De autonome groei bedroeg 3%. De netto operationele winst steeg 1% naar € 55,2 miljoen.

Overname EC Harris zeer binnenkort
Medio oktober werd de overname aangekondigd van EC Harris , een internationaal consultancy bedrijf, met hoofdkantoor in Londen, dat advies- en managementdiensten levert voor gebouwen, bedrijfsfaciliteiten en infrastructurele voorzieningen. EC Harris heeft een jaaromzet van circa € 290 miljoen en 2.600 werknemers. De overname wordt mede gefinancierd door uitgifte aan de verkopende partners van 3 miljoen Arcadis aandelen. Afronding van de overname wordt begin november verwacht.