Blackstone neemt Sphera over voor $ 1,4 miljard om ESG-investeringen te versterken

  • Private equity-fondsen beheerd door Blackstone (BX) komen overeen om Sphera, een leverancier van software, gegevens en adviesdiensten op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur, over te nemen van Genstar Capital in een deal waarbij Sphera wordt gewaardeerd op ~$ 1,4 miljard.
  • Voor Blackstone is ESG een belangrijke thematische focus van beleggen, aangezien het belangrijker wordt voor bedrijven over de hele wereld.
  • De investering zal worden gedaan via Blackstone's vlaggenschip private equity-vehikel.

    Over 2021 verdient het bedrijf uit New York City volgens de gepolste analisten uit op 8.42 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 6.1 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Blackstone Group Inc in beeld plus taxaties 2021

    fundamantele data

    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 4.51 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 3.63 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 27.47 uit.

    Fors dividend Blackstone Group Inc

    Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 3.04 dollar. Blackstone Group Inc 's dividendrendement is dus 3.05 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de gezondheidsproducten- en diensten levert een beperkt dividendrendement van circa 1.46 procent op.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 66.93 miljard dollar. 85

    Historische koersen Blackstone Group Inc voorbije 10 jaar

    fundamantele data blackstonegroupinc

    Het aandeel sloot maandag op 99.73 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.