Blackstone Infrastructure Partners investeren $ 3 miljard in Invenergy Renewables

  • Blackstone Infrastructure Partners (NYSE:BX) heeft ~$3 miljard aan Invenergy Renewables aangekondigd.
  • Fondsen beheerd door Blackstone Infrastructure Partners hebben een definitieve overeenkomst gesloten met Caisse de dép�t et plaatsing du Québec (CDPQ) en Invenergy voor de investering, die naar verluidt een van de grootste duurzame investeringen in de Noord-Amerikaanse geschiedenis is.
  • CDPQ en Invenergy Management zullen meerderheidsaandeelhouders van het bedrijf blijven en Invenergy zal blijven als beherend lid.
  • Invenergy zal het geld gebruiken om haar ontwikkelingsactiviteiten op het gebied van hernieuwbare energie te stimuleren. Het heeft meer dan 175 projecten verspreid over vier continenten met een totaal van bijna 25.000 MW.
  • Het bedrijf bouwt zowel de grootste wind- als zonne-energieprojecten in de Verenigde Staten, die samen tegen 2023 bijna 3 GW aan schone energie zullen opleveren.

    De omzet van het bedrijf uit New York City over dit jaar komt uit op 10.43 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 6.1 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Blackstone Group Inc in beeld plus taxaties 2021

    fundamantele data

    Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 5.49 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 4.41 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 26.33 te liggen.

    Fors dividend Blackstone Group Inc

    Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3.74 dollar. Blackstone Group Inc 's dividendrendement is dus 3.22 procent. Het doorsnee dividendrendement van de financiële dienstverleners ligt op een aantrekkelijke 2.24 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 77.93 miljard dollar. 90

    Het aandeel sloot vrijdag op 116.12 dollar.

    Koershistorie Blackstone Group Inc van 2007 tot 2021

    fundamantele data blackstonegroupinc

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.