Blackstone verwerft belang in AIG's Life & Retirement in een deal van $ 2,2 miljard

 • Blackstone (NYSE:BX) stemt ermee in om een ??aandelenbelang van 9,9% te verwerven in de Life & Retirement-activiteiten van American International Group (NYSE: AIG ) voor $ 2,2 miljard in contanten.
 • AIG gaat ook akkoord met het aangaan van een langdurige strategische vermogensbeheerrelatie met Blackstone om een ??initiële $ 50 miljard aan bestaande beleggingsportefeuille van Life & Retirement te beheren bij het sluiten van de aandeleninvestering, waarbij dat bedrag in de komende zes jaar zal toenemen tot $ 92,5 miljard jaar.
 • Zodra de transactie is afgerond, zal de president en chief operating officer van Blackstone, Jon Gray, toetreden tot het bestuur van AIG 's Life & Retirement.
 • Afzonderlijk bereikten AIG en Blackstone Real Estate Income Trust, een eeuwigdurend kapitaalvehikel dat is gelieerd aan Blackstone, een overeenkomst voor BREIT om de belangen van AIG in een Amerikaanse betaalbare woningportefeuille te verwerven voor ~$ 5,1 miljard in een transactie in contanten.
 • In mei herhaalde AIG zijn plannen om bijna 20% van zijn Life & Retirement-eenheid af te stoten via een beursgang.

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit New York City op 8.95 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 6.1 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Blackstone Group Inc in beeld plus taxaties 2021

  aandeel

  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 4.71 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 3.78 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 30.49 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.2 dollar. Blackstone Group Inc 's dividendrendement komt hiermee op 2.78 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de gezondheid ligt op een nihile 1.45 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 77.36 miljard dollar. 125

  Historische beurskoersen aandeel Blackstone Group Inc

  aandeel blackstonegroupinc

  Het aandeel sloot vrijdag op 115.27 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.