Stern rondt overname Ford Amsterdam af

Stern Groep maakt bekend dat de op 28 december 2011 aangekondigde overname van Ford Amsterdam op 31 januari jl. is afgerond. Zoals eerder aangegeven zal deze acquisitie direct bijdragen aan de resultaten van Stern Groep. Het balanstotaal van Stern Groep neemt door deze overname toe met circa € 15 miljoen. De balansverhoudingen van Stern Groep zullen als gevolg van deze acquisitie nagenoeg geen wijzigingen ondergaan. Analisten volgen het aandeel amper en hebben ook niet op het nieuws gereageerd.

De financiering van Ford Amsterdam werd voor de overname verzorgd door Rabobank en Ford Credit. Onder garantie van Stern Groep wordt deze financiering thans op betere condities voortgezet. Ford Amsterdam zal direct bijdragen aan de resultaten van Stern Groep, omdat meer dan toereikende voorzieningen zijn bedongen voor de kosten van de noodzakelijke reorganisatie en de verwachte aanloopverliezen van de onderneming in 2012.

Onroerend goed en locaties

Het onroerend goed dat in gebruik is bij Ford Amsterdam is mee overgenomen. Dit betreft bedrijfspanden in Amsterdam Zuid-Oost, Amsterdam-West en een gehuurd servicepunt in Buitenveldert. Anders dan eerder gemeld wordt het servicepunt in Buitenveldert niet omgebouwd tot een SternPoint. Deze vestiging zal nog voor de zomer worden gesloten nadat de activiteiten zijn verhuisd naar andere Ford locaties van Stern in en om Amsterdam. De huur is inmiddels opgezegd.

De twee grote vestigingen in Amsterdam Zuid-Oost en Amsterdam-West zullen direct worden omgedoopt tot Ardea Auto Amsterdam.