Koers TNT Express al op niveau van het bod

De koers van het aandeel TNT Express ging maandagmorgen al snel richting het bod van UPS van 9 euro. TNT Express heeft het bod echter van de hand gewezen. Veel analisten vermoeden dat er meer in het vat zou kunnen zitten en hebben daarom hun koersdoelen voor het aandeel verhoogd. Het zou kunnen dat Federal Express ook interesse in het bedrijf zou hebben zo meldt beurscommentator Roland Koopman deze morgen op RTLZ.

De meeste zittende aandeelhouders zijn ontevreden over de huidige koers van het bedrijf. PostNL heeft de meeste aandelen van het bedrijf in bezit en weigert vooralsnog commentaar te geven. Dinsdag presenteert het bedrijf haar resultaten over 2011.

Koers TNT Express op niveau van splitsing

Meer in het vat?

Profiteren via PostNL

Analist Gert Steens van SNS Securities gaat er vanuit dat het bod van 9 euro het maximale zal zijn. Steens vermoed dat PostNL behoorlijk kan gaan profiteren van het bod op TNT Express want een hogere koers van TNT Express heeft direct effect op het vermogen van PostNL .

Analisten verwachten omzetgroei TNT Express

De omzet over 2011 komt volgens de verwachtingen van de analisten uit op 7,24 miljard euro, dit betekent een stijging van 2,6 procent. In 2010 kwam de omzet uit op 7,05 miljard euro.
align=right/
TNT Express vrachtvliegtuig
Over het huidige jaar wordt een omzet van 7,36 miljard euro verwacht. De verwachting van de totale EBITDA vorig jaar ligt op 423,47 miljoen euro (over dit jaar ligt de verwachting op 521 miljoen euro). Hierdoor komt de EBITDA -marge op 5,85 procent te liggen. De consensus voor het nettoresultaat ligt op -65 miljoen euro. Vorig jaar kwam het nettoresultaat uit op 66 miljoen euro.

De winstmarge komt zodoende naar verwachting op -0,9 procent uit. Voor dit jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 167 miljoen euro.

Boekdiscount TNT Express

Analisten rekenen op een resultaat per aandeel van -14 eurocent. Hierdoor komt de geprognosticeerde koers/winst/verhouding over dit jaar uit op -69,86. Over het lopende jaar wordt een resultaat per aandeel van 30 eurocent verwacht. Op basis van de huidige koers komt zo de forward PE op 32,6 te liggen. De gemiddelde koers/winst-verhouding van de sector over 2010 bedraagt 21,15. De verhouding van de beurskoers ten opzichte van intrinsieke (boek)waarde ligt op 1,77. De sector wordt verhandeld op 4,63 maal haar intrinsieke waarde.

De vrije kasstroom per aandeel komt naar verwachting uit op 0,42 euro (dit komt neer op -300 procent van het resultaat per aandeel. Voor 2012 ligt de verwachting van de kasstroom per aandeel op 0,73 euro.

Lager dividend dan de sector

Per aandeel wordt een dividendbetaling van 0,07 euro verwacht. Mocht dit bedrag uitgekeerd worden dan bedraagt het actuele dividendrendement 0,72 procent. Het dividendrendement van de peergroup bedraagt 2,53 procent. Over het lopende jaar wordt voor volgend jaar een dividend per aandeel van 0,12 euro verwacht. Het dividendrendement hiervan komt dan uit op 1 procent.

Om 13.50 noteerde het aandeel TNT Express 54,26 procent hoger op een koers van 9,78 euro.