Analisten: meer omzet TNT Express in het verschiet

Maandag zal TNT Express haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 7,03 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 6,91 miljard euro bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 104 miljoen euro.

Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 25 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 33,8 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 10,5 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 1,24 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de transport & logistieksector ligt op 1,08 procent.

Laatste koersdoelen rond de 8 euro

TNT Express wordt door 5 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 8 euro. Dit is circa 5 procent minder dan de huidige beurskoers van 8,45 euro. Binnen de sector transport & logistiek geven de analisten de meeste voorkeur aan Accuride Corporation, ADA en America's Car-Mart. SNS Securities, ABN AMRO en Kepler Capital Markets gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt TNT Express 's marktkapitalisatie 4,64 miljard euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.