Tesla stelt Cybertruck-tijdlijn verder uit tot eind 2022, Roadster uitgesteld tot 2023

 • Tesla's (NASDAQ:TSLA) aankomende elektrische pick-up, Cybertruck, die eind 2021 op de markt zou moeten komen, is verschoven naar eind 2022.
 • CEO Elon Musk heeft bevestigd dat hij niet verwacht dat de Cybertruck pas eind 2022 in productie zal gaan en dat hij ook geen volumeproductie ziet tot eind 2023, terwijl hij aan het begin van het jaar enkele leveringen van de Cybertruck tegen het einde verwachtte van dit jaar, maar "volumeproductie" in 2022.
 • De Cybertruck, die in 2019 werd onthuld, zal tijdens de productie een aantal uitdagingen krijgen vanwege functies zoals de stalen behuizing van het exoskelet, waarvoor volledig nieuwe productieprocessen nodig zijn.
 • De productie van Model Y zou tegen het einde van het jaar moeten beginnen in Gigafactory Texas, dus het sluit de mogelijkheid niet uit dat de productie van Cybertruck dit jaar zou kunnen beginnen.
 • Musk tweette dat de tekorten in de toeleveringsketen blijven bestaan ??en dat het bedrijf de levering van de nieuwe versie van de krachtige elektrische auto Roadster uitstelt tot ten vroegste 2023, die in 2020 op de markt zou moeten komen.
 • De autofabrikant had de prijzen van zijn voertuigen verhoogd vanwege de stijgende kosten van onderdelen en grondstoffen te midden van de recente druk in de toeleveringsketen.

  De omzet van het concern uit Palo Alto over dit jaar komt uit op 50.11 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 31.54 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2021

  fundamantele data

  Tesla Tilburg fabriek ©

  Tesla
  Tesla


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 5.59 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5.26 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een zeer royale 139.98 uit.

  De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een aantrekkelijke 2.78 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 666.32 miljard dollar. 98

  Het aandeel sloot vrijdag op 736.27 dollar.

  Historische beurskoersen Tesla

  fundamantele data teslamotors

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.