Analisten raden aan DSM te houden

De koers van het aandeel DSM lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, in evenwicht te zijn met de meeste taxaties. Het gros van de analisten noemt het aandeel daarom nu DSM op dit niveau momenteel prima gewaardeerd. 21 analisten volgen momenteel het aandeel. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 81,79 euro. Dit is circa 0,28 procent meer dan de huidige koers van 80,8 euro.

Veel diversiteit waarderingen DSM

aandeel

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 8,53 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 7,92 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten DSM in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 662 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 3,85 euro over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 20,99 uit.

De consensus van het dividend ligt op 1,86 euro per aandeel. DSM 's dividendrendement komt neer op 2,3 procent. Het doorsnee dividendrendement van de chemiebedrijven ligt op een summiere 1 procent.

Recentste taxaties rond de 94 euro

KBC Securities, ING en ABN AMRO gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

DSM 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 14,13 miljard euro.

Historische koersen DSM 2007-2018

historische koersen dsm

Het aandeel staat om 13.04 0,59 procent lager op 80,8 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.