VEB in beroep tegen onteigening beleggers SNS Reaal

Beleggersvereniging VEB gaat namens ruim 1000 gedupeerde beleggers in beroep tegen de onteigening van de beleggers in SNS Reaal NV. "Een zo vergaande inbreuk in het eigendomsrecht van burgers vereist rechterlijke toetsing" zo meldt VEB vandaag op haar site. Afgelopen vrijdag heeft de VEB hiervoor een beroepschrift ingediend bij de Raad van State. De Minister van Financiën heeft op 1 februari besloten de aandelen en de achtergestelde obligaties van SNS Reaal NV en SNS Bank NV te onteigenen op basis van de vorig jaar in werking getreden Interventiewet.

De minister heeft al laten weten beide categorieën niet te zullen compenseren. De VEB is het hier grondig mee oneens en stelt dat er ook gekeken moet worden naar de rol van de accountant KPMG en de toezichthouder de Nederlandsche Bank.

Tevens wil de VEB de interventiewet laten toetsen om de rechtsgeldigheid hiervan te controleren. De VEB noemt het zeer de vraag of deze wet een probaat middel is om stabiliteit van het Nederlandse systeem te kunnen waarborgen aldus de VEB .

Leest u hier hier voor het artikel over SNS Reaal.