Favoriete Amerikaanse financials van Credit Suisse

De Zwitserse zakenbank Credit Suisse heeft onlangs zijn favoriete financiële aandelen voor 2014 bekendgemaakt. De analisten zijn vooral gecharmeerd van een aantal Amerikaanse financiële instellingen, al durven zij het vooralsnog niet aan om voor de gehele sector een ‘overweight-advies’ af te geven. Onder de favorieten vallen Goldman Sachs , Lazard en FXCM.

Credit Suisse wijst erop dat de veranderingen die gepaard gaan met de Volcker wetgeving, die zijn intrede zal doen in 2015, een factor is geweest in de selectie van de aandelen.

Naast Goldman Sachs , Lazard en FXCM staan ook Apollo Group Global Management, Blackstone Group, State Street en Intercontinental Exchange Group op de lijst van aanbevolen financials van Credit Suisse .

Goldman Sachs

Credit Suisse stelt vast dat Goldman Sachs de beste brokerfranchise is. Met een leidend marktaandeel in aandelenhandel, een sterke kapitaalmarkttak en een sterk klantenbestand, verwachten de analisten dat het aandeel in 2014 sterk zal presteren.

Credit Suisse heeft voor Goldman Sachs een koersdoel afgegeven van 185 dollar.

Lazard

De analisten zien Lazard als een belegging voor de langere termijn, waarbij zij wijzen op de mogelijkheden met zijn asset management en financieel advies diensten. Daarnaast wordt er ook gewezen op de recente aankondiging van Lazard om een speciaal dividend uit te keren van 0,25 dollar per aandeel. Momenteel ontvangen aandeelhouders al een dividendrendement van 2,4%.

Voor Lazard heeft Credit Suisse een koersdoel uitstaan van 42 dollar.

FXCM

Veel beleggers zijn wellicht onbekend met FXCM, maar dit bedrijf biedt de mogelijkheid om online valutahandel te bedrijven. Credit Suisse heeft het aandeel op zijn favorietenlijst gezet omdat het mogelijkheden ziet voor een organische groei van de handelsvolumes. Verder wordt er gewezen op het dividendrendement van 1,5%.

Credit Suisse heeft een koersdoel voor FXCM afgegeven van 19 dollar.