Nutreco koploper op favorietenlijst ING

ING heft recent zijn favorietenlijst voor de komende periode gepresenteerd. De analisten vinden daarbij Nutreco het favoriete aandeel in de Benelux, terwijl Altice , ASML , Beter Bed , DSM , Sipef en Unibail-Rodamco op de lijst zijn blijven staan. Dit geldt niet voor Ageas , Heineken , Randstad en SES , die door de analisten afgelopen maand zijn verwijderd, terwijl Colruyt , Brunel , Fugro en Euronav de minst favoriete aandelen van ING zijn.

Ten opzichte van de vorige publicatie van de favorietenlijst in maart is de visie van ING weinig veranderd. De analisten rekenen op een geleidelijke groei van de Europese economie, terwijl zij voorzichtig zijn over de waardering van aandelen in verhouding tot de vlakke ontwikkeling van de bedrijfswinsten.

ING wijst op de verbetering van de Europese economische indicatoren, de krachtige Duitse economie en de verbetering in Zuid-Europa. Verder stellen de analisten vast dat de economische groei in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk versnelt.

Daarbij verwacht ING dat de Europese Centrale Bank (ECB) zijn huidige beleid van ondersteuning zal voortzetten, terwijl de uitstroom van geld uit obligaties en opkomende markten naar aandelen zal continueren.

Verder voorzien de analisten voor de Nederlandse winsten een dalende trend, terwijl dit voor de Belgische winsten juist het tegenovergestelde is. Daarbij wijzen zij erop dat de k/w’s tot recordhoogte zijn gestegen, waarbij goede winsten nodig zijn om de koersen hoger te zetten. De recente kwartaalcijfers manen echter tot voorzichtigheid.

Favorietenlijst ING

Nutreco is voor de analisten het favoriete aandeel vanwege de sterke start begin dit jaar en de aanstaande desinvestering in Spanje. Verder houdt ING er rekening mee dat Nutreco een aandeleninkoopprogramma zal starten, wat nog niet in het koersdoel van 39,20 euro van de analisten is verwerkt.

Naast Nutreco staat ook Altice op de favorietenlijst van ING, vanwege de aantrekkelijke overname van SFR. Voor het aandeel hanteren de analisten een koersdoel van 53 euro. Voor ASML , waarbij het koersdoel is vastgesteld op 83 euro, ziet ING kansen vanwege de sterke marktpositie in EUV-technologie.

Consensus Nutreco

Uit de consensus blijkt dat meer analisten het eens zijn met de positieve opinie van ING voor Nutreco. Er staan momenteel 5 koop- en 2 houdadviezen voor het aandeel uit, terwijl geen van de marktvorsers een verkoopadvies heeft afgegeven.

Daarbij is het verwacht rendement recent aanzienlijk opgelopen door de koersdaling. Met een gemiddeld koersdoel van 36,78 euro zien analisten een opwaarts potentieel voor de koers van 12,2%.