BE Semiconductor bij duurste Europese halfgeleiders

Het Nederlandse aandeel BE Semiconductor wordt momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van de Europese producenten van halfgeleiders verhandeld. Momenteel wordt voor een aandeel nu circa 54 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel royaal hoger dan het gemiddelde Europese aandeel uit de producenten van halfgeleiders dat nu zo'n 22,91 maal de gemiddelde winst per aandeel kost.

Andere relatief dure Europese halfgeleiders zijn o.a. Infineon , Dialog Semiconductor en ASML .

Semiconductor companies

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 367 miljoen euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 349,21 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BE Semiconductor in beeld plus taxaties 2016

Besemiconductor

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 60 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,58 euro over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 19,24 te liggen.

Fors dividend BE Semiconductor

De consensus van het dividend ligt op 1,14 euro per aandeel. BE Semiconductor's dividendrendement komt hiermee uit op 3,75 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 0,83 procent op.

Historische beurskoersen BE Semiconductor

Besemiconductorstockprice


Laatste koersdoelen rond de 27 euro

Het aandeel BE Semiconductor wordt door 5 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 25 euro. Dit is circa 18 procent minder dan de huidige beurskoers van 30,4 euro.

Kepler Capital Markets, NIBC en ING gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Om 15.37 staat het aandeel 0,28 procent hoger op 30,4 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.