Analisten noemen Exxon Mobil betere in haar sector

Ondanks dat Exxon Mobil veel last heeft van de gedaalde olieprijs denken veel analisten dat het bedrijf deze tegenslag beter dan veel andere oliespelers kan opvangen. Veel analisten duiden op Exxon Mobil ’s brede businessmodel en haar sterke positie in de markt.

De analisten van Hilliard gaven recent nog een koopadvies met een koersdoel van 90 dollar voor het aandeel. De analisten duiden op de relatief sterke balans als voornaamst reden voor hun ‘bullish outlook’. Er wordt verder voor de tweede helft van 2018 uitgegaan van een hogere olieprijs. Daarnaast heeft Exxon Mobil ook een sterke chemietak waar het bedrijf vorig jaar nog 4,62 miljard mee verdiende.

Fors dividend Exxon Mobil

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Exxon Mobil nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

De consensus van het dividend ligt op 3,06 dollar per aandeel. Exxon Mobil 's dividendrendement ligt dus op 3,67 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een magere 0,34 procent.

De omzet van Exxon Mobil over dit jaar komt uit op 277,45 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 218,61 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2017

koersdata

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 17,04 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 3,9 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 21,41.

Laatste koersdoelen rond de 89 dollar

RBC Capital Markets, HSBC en Morgan Stanley gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Exxon Mobil 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 346,98 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 83,49 dollar.

Historische koersen Exxon Mobil van 2007 tot 2017

koersdata exxonmobil

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.