AMD krijgt upgrade van Wells Fargo

Het aandeel Advanced Micro Devices (AMD) kreeg vandaag een upgrade van houden naar kopen bij een koersdoel van 100 dollar. Volgens analist Aaron Rakers stelt dat het onderdeel voor de snelle pc's ondergewaardeerd is zo leven we op The Street. Rakers stelt dat AMD goed op koers is met haar processoren voor de cloudmarkt. Daarnaast roemt hij de stap naar de productie van grafische kaarten.

Woensdag verhoogden de analisten van Goldman Sachs ook hun advies naar kopen, bij een koersdoel van 67 dollar. De analisten verwachten dat het aandeel dit jaar nog fors kan stijgen. Daarnaast voorzien de analisten tevens ruimte om hogere winstmarges te behalen. Geduid wordt op de sterke groei van de pc-verkopen in de VS die in de tweede helft van dit jaar aan momentum winnen. De geplande overname van Xilinx (voor 35 miljard dollar) wordt door de analisten als een goede zet gezien.

Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Santa Clara volgens de analisten uit op 9,53 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 6,73 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Advanced Micro Devices in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 1,51 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1,23 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op een extreme 67,48.

De meeste analisten gaan er vanuit dat Advanced Micro Devices geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een magere 0,16 procent.

Advanced Micro Devices 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 83,42 miljard dollar. Het aandeel Advanced Micro Devices was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds november vorig jaar staat het aandeel Advanced Micro Devices maar liefst 129 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 36 en de 94 dollar.

Om 22.00 staat het aandeel 3,47 procent hoger op 83 dollar.

Historische beurskoersen Advanced Micro Devices

beurskoers advancedmicrodevices

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.