Advanced Micro Devices voltooit acquisitie Xilinx, voegt nieuwe bestuursleden toe

.

 • Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD) zei maandag dat het de overname van Xilinx had afgerond, en voegde eraan toe dat de Chief Executive, Dr. Lisa Su, de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur zou worden.
 • Bovendien zal John Caldwell, die in 2006 toetrad tot het AMD-bestuur, de leidende onafhankelijke bestuurder worden.
 • Aan het slot ontvingen de aandeelhouders van Xilinx 1.7234 gewone AMD-aandelen en contanten in plaats van fractionele AMD-aandelen. Xilinx is nu niet langer genoteerd aan de NASDAQ.
 • Het bedrijf kondigde ook aan dat voormalige bestuursleden van Xilinx , Jon Olson en Elizabeth Vanderslice, toetreden tot het AMD-bestuur.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Santa Clara over dit jaar ligt volgens de analisten op 25.15 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 16.43 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Advanced Micro Devices in beeld plus taxaties 2021

  beurskoers

  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 6.25 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 4 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 22.46 te liggen.

  Dividendbetalingen door het bedrijf worden niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 1.12 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 108.8 miljard dollar. 14

  Het aandeel sloot maandag op 89.84 dollar.

  Historische beurskoersen Advanced Micro Devices

  beurskoers advancedmicrodevices

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.