Alfen stevige outperformer bij de Nederlandse aandelen

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 147 procent één van de betere aandelen van Nederland. Het gemiddelde Nederlandse aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 6 procent lager. Over het afgelopen kwartaal staat het aandeel hoger (+55 procent). Het gemiddelde Nederlandse aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 6 procent in de min.

Rendementen Alfen versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Alfen over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Het aandeel koerst vanaf 2012 op een winst van procent. Over de voorbije 3 maanden staat het aandeel op een winst van 55 procent.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 171,74 miljoen euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 143,08 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Alfen in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

Alfen kantoor Almere

Alfen
Alfen

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 7 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 34 cent over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op een extreme 119,56 uit.

Dividenduitkeringen worden van Alfen niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de hardwaresector ligt op een nihile 0,27 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 126 euro

Citigroup, ABN AMRO en KBC Securities gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Alfen's marktkapitalisatie 813 miljoen euro. Het aandeel Alfen was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel Alfen maar liefst 283 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 10 en de 43 euro.

Historische koersen Alfen

fundamantele data alfen

Klikt u hier voor dividend aandeel Alfen. Het aandeel sloot maandag op 40,65 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.