Analisten noemen Wolters Kluwer op fair value

Analisten zien nu, mede door de laatste koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, noch opwaarts noch neerwaarts potentieel voor het aandeel Wolters Kluwer . Het gros van de analisten noemt het aandeel Wolters Kluwer op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 70,92 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 71,26 euro. Dit is circa 1 procent meer dan de huidige beurskoers van 70,1 euro.

Veel diversiteit waarderingen Wolters Kluwer

financiële analyse

Over 2020 verdient het bedrijf uit Alphen Aan Den Rijn volgens de gepolste analisten uit op 4,65 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 4,61 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Wolters Kluwer in beeld plus taxaties 2020

koersdata

Wolters Kluwer Belgie ©

Wolters
Wolters


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 793 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2,96 euro over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 23,68 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,2 euro. Wolters Kluwer 's dividendrendement komt neer op 1,71 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de uitgeverijen levert een beperkt dividendrendement van circa 0,23 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op 26 april een interimdividend van 73 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 19,01 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel 10 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 52 en de 78 euro.

Historische koersen aandeel Wolters Kluwer

koersdata wolterskluwer

Klikt u hier voor dividend aandeel Wolters Kluwer. Om 14.19 koerst het aandeel 1,88 procent hoger op 70,1 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.