Teleurstellende marges bij Wavin

De winstmarges die Wavin bij de presentatie van de halfjaarcijfers woensdag bekendmaakte, stelden ,,opnieuw teleur'', schrijven analisten van SNS Securities. De verwachting voor verdere margedruk, maakt duidelijk dat ook de winstverwachting voor het gehele jaar naar beneden zal moeten worden bijgesteld, aldus SNS.

Volgens analist Dirk Verbiessen van zakenbank Kempen & Co heeft Wavin ,,nog een hele weg te gaan'', voordat het een inhaalslag kan maken. De grondstofprijzen - verantwoordelijjk voor de lagere marges - lijken over hun hoogtepunt heen te zijn, maar Verbiessen ziet nog steeds een industrie met overcapaciteit en eindmarkten die een gemengd beeld geven.

Hij ziet wel een lichtpuntje in de schuldpositie van de producent van buizen- en leidingsystemen. ,,De schuldpositie viel mee, die managen ze heel goed.'' De nettoschuld van Wavin kwam over de eerste zes maanden van dit jaar uit op 332 miljoen euro. vorig jaar was dat nog 363 miljoen euro.

Na een aanvankelijk hogere opening, bleken beleggers woensdag niet enthousiast over de cijfers van Wavin. Rond 9.30 uur noteerde het aandeel 2,9 procent lager op 5,91 euro.

ANP