Delta Lloyd hoger na verkoop belang Aviva

Gisteren heeft Aviva , het oude moederbedrijf van Delta Lloyd, haar resterende belang in Delta Lloyd van 19,4 procent van de hand gedaan. Tot de beursgang in 2009 was Delta Lloyd nog een 100 procent dochter van Aviva . Het aandeel koerst tegen veel verwachtingen in fors hoger op 13,75 euro (6,9 procent in de plus). Het belang van Aviva kwam neer op 34 miljoen stukken. De verkoop hiervan was fors overschreven.

Econoom Mathijs Bouman verklaart de koerssprong van het aandeel doordat beleggers nu geen grote pluk aandelen meer boven de markt zien hangen die verkocht zou moeten worden. SNS Securities herhaalde vanmorgen haar koopadvies bij een koersdoel van 17 euro voor het aandeel.

Delta Lloyd 7,5% hoger na verkoop alle aandelen door Aviva

Kantoor van <a href= Delta -Lloyd te Amsterdam' align=middle/>
Kantoor van Delta -Lloyd te Amsterdam

Het aandeel van de verzekeraar wordt door 13 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 15,63 euro. De beurskoers ligt zodoende 14 procent onder de fair value van de analisten.

Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 4,53 procent. De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,53. De sector wordt verhandeld op 1,18 maal haar intrinsieke waarde.

Om 11.55 noteert het aandeel 6,69 procent hoger op 13,72 euro.