Aandeel Stern aan kop qua Nederlandse dividendaandelen

Fors dividend Stern

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Stern nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,02 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 5,17 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducten/dienstensector ligt op 1,53 procent.

Over het lopende boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 1,07 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 1,07 miljard euro bedroeg. De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 15 miljoen euro.

Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2,56 euro verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 7,71 te liggen.

Laatste taxaties rond de 22 euro

Het aandeel Stern wordt door 1 analist gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 22 euro. Dit is circa 14 procent meer dan de huidige beurskoers van 19,73 euro. In de sector automobielonderdelen/ en diensten geven de analisten de meeste voorkeur aan Accuride Corporation, ADA en America's Car-Mart. SNS Securities, TGB en Beursexpres gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Stern 's marktkapitalisatie 111,97 miljoen euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.