Overname Gamma stap dichterbij

De overname van textielbedrijf Gamma is voor een belangrijk deel rond. Gamma ontving maandagochtend een officieel bod van Gilde Buy Out Partners, dat daarin samen optrekt met Parcom Capital. Dat maakten de partijen voorbeurs bekend. Gilde weet zich, behalve van de samenwerking met Parcom, ook al verzekerd van de steun van enkele andere aandeelhouders en heeft daardoor bijna driekwart van de aandelen achter zich.

De raad van bestuur en de raad van commissarissen van Gamma staan achter het bod van Gilde en bevelen het unaniem aan de andere aandeelhouders aan.

Gilde gaat zijn reeds bestaand belang in Gamma combineren met dat van Parcom in de houdstermaatschappij Go Acquisition. De maatschappij zal een openbaar bod uitbrengen op de resterende aandelen Gamma van 29 euro per aandeel. Aan het bod zijn geen voorwaarden verbonden.

Belang
Gilde liet weten met enkele andere aandeelhouders, onder wie Kempen Oranje Participaties, overeenstemming te hebben bereikt om hun belang over te nemen voor de prijs van 29 euro per aandeel. Daarmee verzekert Gilde zich al van ruim 48 procent van de aandelen Gamma.

Samen met Parcom (onderdeel van ING) bezit Gilde dan ruim 74 procent van de gewone aandelen van het bedrijf uit Helmond.

Als de overname doorgaat, wordt de beursnotering van Gamma beëindigd. Gilde en Parcom zeggen ''loyale, kapitaalkrachtige aandeelhouders'' te zijn en achter de strategie van Gamma te staan.

Premie
De prijs van 29 euro per aandeel is een premie van 77 procent ten opzichte van de gemiddelde koers over de afgelopen 12 maanden. Afgelopen vrijdag sloot Gamma, toen al bekend werd dat Gilde voornemens was een openbaar bod te doen op het bedrijf, bijna 6 procent hoger op 28,35.

Maandagochtend noteerde Gamma nog eens 1,1 procent hoger. Analisten achten de kans klein dat er een tegenbod op Gamma wordt gedaan. Het exacte tijdschema van de bieding en de aanmeldingstermijn zullen later bekend worden gemaakt.

ANP